Pages

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kivitie

Muuton jälkeen ei paljon olla ulkona oltu täällä kotinurkilla. Aamulla kun lähtee liikenteeseen on pimeää ja illalla kun tulee kotiin on pimeää. Viikonloput taasen ovat menneet kaiken maailman reissujen tai läksyjen parissa.

Meillä ei ole katuvaloja, joten tähän vuodenaikaan täytyy olla päivällä liikenteessä, jos haluaa nähdä jotain. Lähdettiin siis päiväkävelylle tänään vaikka synkkää olikin. Kierrettiin reilu tunnin reissu rauhassa kävellen. Matkan varrella olivat myös Kivitien hiidenkiukaat. Kunhan elämä tästä tasaantuu ja koulu loppuu, niin taidetaan perehtyä hieman tarkemmin kulmakunnan historiaan. Kivitien röykkiöryhmälle on meiltä matkaa linnuntietä pitkin n. 500-600 m.


Kyltistä kopioitu: "Kivitien varrella on Harjavallan suurin hautaraunio, jonka halkaisija on 33 m ja korkeus 2 m. Se on Suomen toiseksi suurin pronssikautinen hiidenkiuas Panelian Kuninkaanhaudan (halkaisija yli 30 m, korkeus yli 4 m) jälkeen. Rauniosta on aikoinaan viety suuret määrät kiviä pois, ja alun perin se on voinut olla Kuninkaanhaudan kokoinen. Pois kuljetetut kivet on käytetty tien pohjaksi: näin Kivitie on saanut nimensä."



 Inkan takana Kivitien pienempi hiidenkiuas.

Eipä tartte aina lähteä kauhean kauas historiallisia kohteita katsomaan, niitä voi löytyä hyvinkin läheltä kotia :)

2 kommenttia:

  1. Muista; ensi kesänä pyöräilyretki :)
    Jaana

    VastaaPoista
  2. Juu, ja kunnon eväät mukaan :)
    Lainasin jo kirjastosta hienon kirjankin perehtymistä varten "Satakunnan kulttuuriympäristöt - eilen, tänään, huomenna; Niina Uusi-Seppä 2012". Kannattaa ihan oikeesti tutustua!

    VastaaPoista